Οι ηθοποιοί του θεάτρου επιβιβάζονται ξανά στο Κοντέινερ και μας ταξιδεύουν στις γειτονιές της Αθήνας μέσα από τα λόγια ελλήνων ποιητών και πεζογράφων

Το περσινό αφιέρωμα του Εθνικού στον Σαίξπηρ το θυμάστε; Τότε, μια ομάδα ηθοποιών του θεάτρου εγκαταστάθηκε με ένα κοντέινερ στην πλατεία Ομονοίας και για ένα δωδεκάωρο παρουσίασε αποσπάσματα από το έργο του μεγάλου δραματουργού.

Η φετινή επανάληψη του πειράματος θα έχει σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια και… αθηναϊκή αφορμή. Ενθαρρυμένοι από την περσινή επιτυχία, οι υπεύθυνοι του Εθνικού αποφάσισαν να βγάλουν το κοντέινερ περιοδεία σε κομβικά σημεία της Αθήνας: Ομόνοια, Κυψέλη, Θησείο, τέρμα Ιπποκράτους .

Εκεί, ηθοποιοί από το δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου θα διαβάζουν αποσπάσματα από έργα ελλήνων πεζογράφων και ποιητών τα οποία θα  συνδέονται με τις συγκεκριμένες περιοχές αυτές.

Η δράση «Κοντέινερ» είναι μια συνέργεια του Εθνικού Θεάτρου και του Δήμου Αθηναίων που βγάζει το θέατρο «έξω απ’ τα τείχη» και διαμορφώνει μια καινούργια σχέση με την πόλη και τους κατοίκους της, με οδηγό σημαντικές φωνές της ελληνικής λογοτεχνίας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

3 και 4 Δεκεμβρίου, Πλατεία Ομονοίας (12:00 - 15:00). Οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι: Βασίλης Ανδρέου, Νίκος Καρδώνης, Μαρία Σαββίδου, 'Αρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, ενώ  την Κυριακή 4/12 θα συμμετέχει και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα πεζογραφήματα των Γιώργου Ιωάννου και Μένη Κουμανταρέα και ποιήματα των Γιάννη Βαρβέρη, Κωνσταντίνου Καβάφη και Νικόλαου Κάλα που συνδέονται  με την περιοχή της Ομόνοιας

10 και 11 Δεκεμβρίου, Φωκίωνος Νέγρη, μπροστά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης  (12:00 - 15:00)
17 και 18 Δεκεμβρίου, Σταθμός του Ηλεκτρικού στο Θησείο (12:00 - 15:00)
27 και 28 Δεκεμβρίου, οδός Ακαδημίας, ανάμεσα στη Νομική Σχολή και το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων  (12:00 - 15:00)                                                                                                                                 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Έφη Θεοδώρου
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Μανωλοπούλου

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Τα δελτία θα διατίθενται αυθημερόν στους χώρους δράσης  και ο μέγιστος χρόνος παραμονής μέσα στο κοντέινερ θα είναι 20’.