Η κωμικοτραγωδία της Μαρί Τζόουνς με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κέρδισε την ψήφο του κοινού που γεμίζει κάθε βράδυ το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο Δουβλίνο, το «Πέτρες στις τσέπες του» άλλαξε την τύχη της συγγραφέως του, της ηθοποιού Μαρί Τζόουνς. Έκτοτε το έργο έχει παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο, και στο Μπρόντγουεϊ, με εξαιρετική επιτυχία.

Ποια είναι υπόθεση; Σε μια μικρή επαρχιακή κοινότητα στο Κέρι της Ιρλανδίας, η παρουσία ενός κινηματογραφικού συνεργείου έχει αναστατώσει τους ντόπιους. Πολλοί από αυτούς δουλεύουν ως κομπάρσοι στα γυρίσματα –ανάμεσά τους και οι ήρωές μας, ο Τσάρλι και ο Τζέικ. Το ίδιο και ο νεαρός Σων που αυτοκτόνησε πηδώντας στο νερό με πέτρες στις τσέπες.

Το κοντράστ ανάμεσα στον κόσμο του Χόλυγουντ και στην σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής πόλης, ο αγώνας για δόξα και χρήμα κόντρα στον αγώνα για επιβίωση καταγράφεται μέσα από τις συνομιλίες του Τσάρλι και του Τζέικ καθώς και των υπολοίπων χαρακτήρων του έργου τους οποίους υποδύονται όλους δύο ηθοποιοί –το εύρημα ανήκει στη συγγραφέα.

Στην παράσταση που θα δούμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τα μέσα του Γενάρη όλους τους ρόλους θα ενσαρκώσουν ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου, οι οποίοι έχουν αναλάβει και το βάρος της σκηνοθεσίας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα, τηλ. 210  9212900. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:30, Πέμπτη 21:15, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:30, από 19 Ιανουαρίου έως 29 Μαΐου.Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη-Πέμπτη, Κανονικό 13€, Φοιτητικό / Ανέργων 10€, Σάββατο-Κυριακή, Κανονικό 15€, Φοιτητικό / Ανέργων 12€. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ.11876, καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.