Η πασίγνωστη φάρσα του Ζορζ Φεντό που ανεβαίνει στο θέατρο Tempus Verum - Εν Αθήναις θα παρουσιαστεί σε μια έκτακτη μεταμεσονύκτια παράσταση την Παρασκευή 24 Μαρτίου

Ένα από τα πιο αβανταδόρικα έργα του Φεντό, το πασίγνωστο «Έξυπνο Πουλί», ανεβαίνει στη σκηνή του Tempus Verum - Εν Αθήναις από τα τέλη του μήνα και για 12 μόνο παραστάσεις. Δύο παντρεμένα ζευγάρια μπλέκονται σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, ψεμάτων και απάτης, όταν οι σύζυγοι μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν την τύχη τους εκτός της συζυγικής κλίνης.

Ο Ποντανιάκ, αμετανόητος γυναικάς, κυνηγά την Λουσιέν ως το σαλόνι του σπιτιού της. Εκεί ανακαλύπτει πως είναι παντρεμένη με τον Βατλέν, τον καλύτερο του φίλο. Εκείνος της αποκαλύπτει πως ο Ποντανιάκ είναι κι αυτός παντρεμένος. Η Λουσιέν θα εκμυστηρευτεί στον Ποντανιάκ πως θα απατούσε τον άντρα της, μόνο αν αυτός την απατούσε πρώτος, υπόσχεση που έχει δώσει από καιρό και στον Ρεντιγιόν, οικογενειακό τους φίλο. Τι θα συμβεί, όμως, όταν ο Βατλέν αποκαλύπτει στον Ποντανιάκ, ότι απατά την γυναίκα του με μια Γερμανίδα που ήρθε από το Μόναχο και τον εκβιάζει; Και τι θα συμβεί, όταν όλοι αυτοί βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο του ξενοδοχείου Corte – Flirt;

Η φαρσοκωμωδία του Φεντό, πρόδρομος του θεάτρου του παραλόγου, κάτω από το πέπλο της ελαφρότητας, μιλάει για θέματα με διαχρονική αξία: Την αγάπη, τον γάμο, την ερωτική πίστη, τη σχέση των δύο φύλων με τρόπο αποκαλυπτικό και, σε σημεία, σκανδαλώδη.  

Οι δύο σκηνοθέτες της παράστασης, ο Μάνος Βαβαδάκης και ο  Γιώργος Κατσής, ανήκουν στη νέα γενιά των θεατρικών δημιουργών και έχουν αμφότεροι δώσει ενδιαφέροντα δείγματα δουλειάς.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης, Γιώργος Κατσής
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαριέττα Παυλάκη
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

Παίζουν: Στέλλα Βογιατζάκη, Χαρά - Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Μάνο Βαβαδάκη, Γιώργο Κατσή, Πάνο Παπαδόπουλο

«Το Έξυπνο Πουλί», Tempus Verum - Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ. 210 3425170. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Aπό 30 Ιανουαρίου έως 7 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 30 Ιανουαρίου. Εκτακτη παράσταση: Παρσκευή 24/3 προς Σάββατο 25/3, ώρα 00:15. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, μειωμένο – φοιτητικό 8 ευρώ, ατέλειες 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ.11876, καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Public, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.