Η παράσταση «Νόστος», σε σκηνοθεσία του βάσκου Koldo Vio, κάνει πρεμιέρα στις 23 Μαρτίου στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών                    

Πέντε άνθρωποι επιστρέφουν μετά από χρόνια απουσίας στην πατρίδα τους: στο Αφγανιστάν, στην Αλβανία, στην Μπουρκίνα Φάσο, στη Γουατεμάλα και στην Ελλάδα. Το νήμα που συνδέει τις ιστορίες τους είναι ο νόστος, η λαχτάρα της επιστροφής στην πατρίδα της παιδικής ηλικίας και της μητρικής γλώσσας.

Ο  Koldo Vio, ο νέο-κλόουν με καταγωγή από το Μπιλμπάο που βρήκε καταφύγιο τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, σκηνοθετεί μια παράσταση συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές στην οποία ηθοποιοί και μουσικοί «συνεργάζονται» δημιουργικά με κούκλες και σκιές (θέατρο σκιών).

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Koldo Vio
Σκηνικά- Κοστούμια - Κούκλες: Δήμητρα Γιοβάνη
Μαριονέτες: Ανταμαπανταχού (Ελένη Παναγιώτου, Νίκος Τόμπρος)
Μουσική: Παύλος Μέτσιος
Επιμέλεια Κίνησης: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου, Μαρία Λαζαρίδου
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση (Πατρίθια/ Γουατεμάλα), Γιάννης Γκρέζιος (Ρέντυ/ Αλβανία), Νατάσα Δαλιάκα (Ελευθερία/ Ελλάδα), Μάριος Μεβουλιώτης (Γιακούμπα/ Μπουρκίνα Φάσο), Τάσος Ροδοβίτης (Αχμάντ/ Αφγανιστάν)

Μουσικός  επί σκηνής: Παύλος Μέτσιος

«Νόστος», Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00, από  Πέμπτη 23 Μαρτίου έως Κυριακή 9 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων: από 5 έως 13 €