Τι γινόταν όταν ένα νεαρό ζευγάρι - το έτος 1978 –επιχειρούσε  να κάνει έρωτα για πρώτη φορά; Σχεδόν κανείς δε θυμάται πια...

Η  Κάτια και ο Τάκης, οι χαρακτήρες της κωμωδίας «Σεξ Λεξικον: Η επιστήμη του έρωτα» είναι δυο πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή. Κάποτε υπήρξαν . Και ήταν υπέροχοι. Και οι δυο τους.

Το «Σεξ Λεξικόν» είναι ο οδηγός τους στο ταξίδι της ενηλικίωσης.  Πρόκειται για ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, ένα «παράλογο» εγχειρίδιο που θα μπερδέψει τους πρωταγωνιστές μας και θα δημιουργήσει τη βάση για μία αληθινή και ευαίσθητη κωμωδία.

Η Φωτεινή Αθερίδου και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης πρωταγωνιστούν στην sold-out επιτυχία της περσινής θεατρικής σεζόν «Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα». Μια κωμική ιστορία με άξονα την πρώτη ερωτική εμπειρία δυο νέων ανθρώπων και με έναν ήπιο πολιτικό σχολιασμό στις άκαμπτες ερωτικές πεποιθήσεις και προκαταλήψεις της παλιάς Ελλάδας, του 20ου αιώνα –όπου η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει «ανεξέλεγκτες σεξ-επαφές» και ο άντρας «πρέπει να αποφεύγει την αυτοϊκανοποίηση για να μην πάθει νευρώσεις».

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος
Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου
Επιμέλεια Κίνησης: Ερμίρα Γκόρο
Σκηνικά - Κοστούμια: Σάντρα Σωτηρίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μερόπη Παπαστεργίου
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Παίζουν: Φωτεινή Αθερίδου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Σεξ Λεξικόν, Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3455020. Ημέρες και ώρες παράστασης: Δευτέρα και Τρίτη 21:15, από 2 Οκτωβρίου έως 3 Απριλίου. Είσοδος: 10 € (γενική είσοδος), 5 € (για ανέργους). Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, Media Markt,Reload, SevenSpots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Αθηνόραμα. Ειδική προσφορά: Ως την Κυριακή 1/10 όλα τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις στην τιμή των 8 ευρώ.