Εσείς τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε για να αποκτήσετε το σπίτι που θέλετε; Η Τζιλ και ο Όλλυ, ένα νεαρό ζευγάρι που ζει σε συνθήκες οικονομικής ανασφάλειας, πρακτικά άστεγο, είναι έτοιμο να κάνει κάθε θυσία. Όχι από την αρχή. Στην αρχή πιστεύουν ότι έχουν «αρχές». Όμως, όταν το σπίτι των ονείρων τους γίνεται δικό τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, τίποτε δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ούτε το δικαίωμα στη ζωή των ανθρώπων γύρω τους.

Για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τις ανέσεις τους πατούν στην κυριολεξία επί πτωμάτων.

Το έργο του Philip Ridley, ζωγράφου, φωτογράφου και συγγραφέα, που ταυτίστηκε με την πιο ριζοσπαστική θεατρική σκηνή των 90’s έκανε πρεμιέρα το ’15, σε μια περίοδο που η οικιστική κρίση στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αγγλίας βρίσκονταν στο ζενίθ. Η «συμφωνία με τον διάβολο» του ζεύγους –γκροτέσκα και παράλογη- αναδεικνύει την ευθραυστότητα των αξιών μας μπροστά στο δέλεαρ της ιδανικής «εστίας».

Η ελληνική πρεμιέρα των «Λαμπρών Παρασίτων», γεμάτη ρυθμό και μουσική (πρωτότυπη μουσική και τραγούδια από τον Tareq), περιέχει καταιγιστικές σκηνές δράσης, ειρωνείας, τρόμου, αγωνίας αλλά κυρίως… αφοπλιστικού χιούμορ.

Η ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο: Philip Ridley
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Χάρης Αττώνης
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Tareq
Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Δελιαλή
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίζα Σουλιώτη
Μακιγιάζ: Γραμματική Συρίγου

Ερμηνεύουν: Χάρης Αττώνης, Κατερίνα Λάττα, Φάνης Παυλόπουλος

Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας / Constantly Productions

Λαμπρά Παράσιτα, ΘέατροTempus Verum-Εν Αθήναις, Ιάκχου 19,  Αθήνα, τηλ. 210 3425170.  Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή , ώρα 21:0, από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος για Τετάρτη), 12 € (γενική είσοδος από Πέμπτη-Κυριακή). 8 € (μειωμένο). Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr