Δύο κολλητοί, φίλοι και συγγενείς, τσακώνονται, γελάνε, φιλοσοφούν και κάπου-κάπου συμφωνούν. Επιδίδονται σε ένα γνήσιο ελληνικό σπορ: Το τάβλι. Ο Φώντας είναι ο εγκέφαλος πίσω από το τρομερό σχέδιο που θα τους φέρει χρήματα και θα τους «μπάσει» αυτόν και τον Κόλια στην ελίτ της κοινωνίας.

Δυο χρόνια μετά την τελευταία ζαριά τους στο θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, ο Σαμουήλ  Ακίνολα και ο Στέφανος Μουαγκιέ, κάθονται στην αυλή τους και ανοίγουν ξανά «Το τάβλι», την σπαρακτική κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, στο θέατρο Αποθήκη από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

«Μεταφέρουμε το κέντρο του έργου φωτίζοντας όχι μόνο, το ρατσιστικό και ταξικό θέμα που θέτει ο Κεχαΐδης με αυτό το εμβληματικό κείμενο, αλλά το προχωράμε και λίγο παρακάτω. Δηλαδή όχι μόνο πως μπορεί να εκμεταλλευτεί η μία φυλή την άλλη ή μια τάξη την άλλη, αλλά τελικά πως ο άνθρωπος είναι έτοιμος να πουλήσει τον άνθρωπο με κάθε κόστος!» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

 «Γιατί, θέλεις να εκμεταλλευτείς έναν άνθρωπο; Βοήθησέ τον.»

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Σκηνικά: En Route Architects - Hannes Livers Gutberlet – Κατερίνα Κούρκουλα
Κοστούμια: Κριστέλ Καπερώνη
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μαυρίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κριστέλ Καπερώνη

Πρωταγωνιστούν: Σαμουήλ  Ακίνολα, Στέφανος Μουαγκιέ

Το τάβλι, Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Αθήνα, τηλ. 210 3253153. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 20:00 και Tρίτη 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 15€ έως 17€