ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σκουπιδότοπος στις εκβολές Σελινούντα

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2013, 14:50 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2013, 14:50
Σκουπιδότοπος στις εκβολές Σελινούντα
Facebook Twitter Whatsapp

Η αυτοψία από ελεγκτές της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας πιστοποίησε την ύπαρξη του σκουπιδότοπου (αλλά και μπαζών) στις εκβολές του Σελινούντα.

Η αυτοψία από ελεγκτές της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας πιστοποίησε την ύπαρξη του σκουπιδότοπου (αλλά και μπαζών) στις εκβολές του Σελινούντα. Επιβεβαίωσε και τον κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον και την παραλία των Βαλιμιτίκων αφού τα απορρίμματα εύκολα μπορούν να μεταφερθούν από τα κύματα.

Με έγγραφό της προς το δήμο Αιγιαλείας και το Λιμεναρχείο Αιγίου, η εν λόγω Υπηρεσία αναφέρει ότι, σύμφωνα με το ΠΔ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, και από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων, τόσο η επιβολή κυρώσεων όσο και ο καθαρισμός του χώρου είναι ευθύνη του δήμου. 

Στους δήμους πρόκειται να ανατεθεί και η υλοποίηση του προγράμματος «Καθαρές Ακτές του ΥΠΕΚΑ».

«Μετά από όλα αυτά, προφανώς περιμένουμε από το Δήμο Αιγιαλείας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν πρόκειται για ένα “συνηθισμένο” πρόβλημα. Μιλάμε για ένα ανοιχτό σκουπιδότοπο δίπλα στο κύμα που παραμένει εκεί σχεδόν δύο μήνες μετά την αποκάλυψή του», αναφέρει ο γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστας Παπακωνσταντίνου.