ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ρεκόρ πουλιών στο Δέλτα Έβρου

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2013, 12:17 / Ανανεώθηκε 12 Αυγούστου 2013, 12:32
Ρεκόρ πουλιών στο Δέλτα Έβρου
Facebook Twitter Whatsapp

Φαίνεται πως αυτό το καλοκαίρι αποτελεί μια περίοδο καταγραφών ρεκόρ πουλιών, στο Δέλτα Έβρου. Στις τελευταίες καταγραφές της ορνιθοπανίδας που έγιναν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, καταγράφηκαν και πάλι εξαιρετικοί αριθμοί.

Φαίνεται πως αυτό το καλοκαίρι αποτελεί μια περίοδο καταγραφών ρεκόρ πουλιών, στο Δέλτα Έβρου. Στις τελευταίες καταγραφές της ορνιθοπανίδας που έγιναν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, καταγράφηκαν και πάλι εξαιρετικοί αριθμοί.

Οι περιοχές που είναι ακόμα πλημμυρισμένες με γλυκό νερό, είναι πλέον ελάχιστες και συγκεντρώνουν, όπως είναι φυσικό, τους μεγαλύτερους πληθυσμούς.

Από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις ήταν οι 1.135 Λασπότρυγγες, οι 844 Πρασινοσκέληδες, οι 1.152 Λευκοτσικνιάδες και οι 64 Μαυροπελαργοί. Να σημειωθεί ότι για όλα τα παραπάνω είδη οι αριθμοί αυτοί είναι οι μέγιστοι που έχουν καταγραφεί στο Δέλτα!

Οι Χουλιαρομύτες με αξιόλογη παρουσία που έφτασε τα 500 άτομα καθώς και οι Ροδοπελεκάνοι με περίπου 400 άτομα. Καταγράφηκαν επίσης 480 Λιμόζες και 1.600 Μαυρότρυγγες.

Βέβαια όπως πάντα, στην περιοχή βρίσκονται και αρκετά άλλα είδη, τα οποία όπως σε κάθε εποχή προσφέρουν στην περιοχή του Δέλτα μια ιδιαίτερη πινελιά με την παρουσία τους.

Πηγή: econews.gr