current views are: 1

10 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:18

Οι ΗΠΑ καταστρέφουν έξι τόνους ελεφαντόδοντο

Απόθεμα έξι τόνων ελεφαντόδοντου σκοπεύουν να καταστρέψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μία κίνηση κατά του εμπορίου άγριων ζώων, δήλωσαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου.

Δημοσίευση 10:18’
αρθρο-newpost

Απόθεμα έξι τόνων ελεφαντόδοντου σκοπεύουν να καταστρέψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μία κίνηση κατά του εμπορίου άγριων ζώων, δήλωσαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου.

Απόθεμα έξι τόνων ελεφαντόδοντου σκοπεύουν να καταστρέψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μία κίνηση κατά του εμπορίου άγριων ζώων, δήλωσαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου.

Το ελεφαντόδοντο -ολόκληροι χαυλιόδοντες ή μικρότερα σκαλιστά αντικείμενα, τα οποία έχουν κατασχεθεί ή έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της αμερικανικής κυβέρνησης τα τελευταία 25 χρόνια- θα καταστραφούν ως μέρος της προώθησης για τη δημοσιοποίηση του παράνομου εμπορίου που απειλεί είδη όπως τους ελέφαντες, τους ρινόκερους, τις τίγρεις και τους πιθήκους, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Σάλυ Τζούελ.

«Είναι συγκλονιστικό για εμένα: η εμπορία των άγριων ζώων έχει διπλασιαστεί από το 2007 και τώρα εκτιμάται ότι αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο έγκλημα σε διεθνές επίπεδο, στον κόσμο», δήλωσε η Τζούελ σε ομιλία της στον Λευκό Οίκο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, ιδίως στην Ασία, έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές των ειδών που κατασκευάζονται από απειλούμενα προς εξαφάνιση ζώα.

Τα κέρατα των ρινόκερων αξίζουν πλέον δύο φορές το βάρος τους σε χρυσό, ανέφερε η Τζούελ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ αποτελούν ένα από τους μεγαλύτερους «πελάτες» του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής. «Αυτή η κρίση είναι πρωτοφανή», δήλωσε ο Νταν Άς, διευθυντής της Υπηρεσίας Άγριας και Υποθαλάσσιας ζωής των ΗΠΑ. «Αυτό το έγκλημα είναι καλά οργανωμένο και καλά χρηματοδοτούμενο – και κάτι τέτοιο χρειάζεται μια νέα προσέγγιση εκ μέρους της κυβέρνησης».


σχετικα αρθρα