current views are: 1

14 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:07

Φωτοβολταϊκό πάρκο-μαμούθ 17,5 MW τροφοδοτεί τα iTunes και iCloud

H Apple υπό την ηγεσία του Τιμ Κουκ έχει κάνει πολλά και σημαντικά βήματα για να διορθώσει την περιβαλλοντική και κοινωνική της εικόνα (βλ. Foxconn στην Κίνα).

Δημοσίευση 14:07’
αρθρο-newpost

H Apple υπό την ηγεσία του Τιμ Κουκ έχει κάνει πολλά και σημαντικά βήματα για να διορθώσει την περιβαλλοντική και κοινωνική της εικόνα (βλ. Foxconn στην Κίνα).

Apple υπό την ηγεσία του Τιμ Κουκ έχει κάνει πολλά και σημαντικά βήματα για να διορθώσει την περιβαλλοντική και κοινωνική της εικόνα (βλ. Foxconn στην Κίνα).

Η πρόοδος που έχει σημειώσει ο τεχνολογικός κολοσσός σε αυτό το πεδίο είναι τόσο σημαντική που η διεθνής Greenpeace, ενώ κάποτε ήτανκαταπέλτης εναντίον της εταιρείας τώρα την επαινεί για τις προσπάθειές της.

Μάλιστα η Apple κατατάχθηκε στην πρώτη θέση μιας πλήρους λίστας της Greenpeace η οποία περιλαμβάνει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και την τεχνολογία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Βόρειας Καρολίνας η Apple θα διαθέσει 55 εκατ. δολάρια για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 17,5 Μεγαβάτ σε έκταση 400 στρεμμάτων στο Κλέρμοντ.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν 75 θέσεις εργασίας, ενώ τα κέντρα δεδομένων της Apple θα τροφοδοτηθούν εξολοκλήρου από καθαρή ενέργεια.

Στόχος της Apple είναι οι υπηρεσίες iTunes και iCloud να λειτουργούν με ΑΠΕ ως το 2020.

Δείτε το video και πάρτε μια ιδέα του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 20 Μεγαβάτ της Apple στο Μέιντεν της Βόρειας Καρολίνας, το οποίο τροφοδοτεί μαζί με μια εγκατάσταση κυψελών καυσίμου το Data Center της εταιρείας στην περιοχή.


σχετικα αρθρα