ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 19:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Facebook Twitter Whatsapp
Σειρά δράσεων, όπως καθαρισμοί παραλιών και παραθαλασσίων δασών, δενδροφυτεύσεις, κινητές εκθέσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις, διοργανώνει από την Παρασκευή ως την Κυριακή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου. Στόχος της Περιφέρειας είναι η συμμετοχή των πολιτών και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή.
Σειρά δράσεων, όπως καθαρισμοί παραλιών και παραθαλασσίων δασών, δενδροφυτεύσεις, κινητές εκθέσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις, διοργανώνει από την Παρασκευή ως την Κυριακή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου. Στόχος της Περιφέρειας είναι η συμμετοχή των πολιτών και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή. Ειδικότερα, στην Αχαΐα οι δράσεις περιβάλλοντος θα ξεκινήσουν την Κυριακή, στις 10 το πρωί, με ενημερωτική εκδήλωση και κινητή έκθεση που θα γίνουν στο Κέντρο Πληροφόρησης Λάππα. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ο φορέας Διαχείρισης Στροφυλιάς - Κοτυχίου, ο Δήμος Δυμαίων και η Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει καθαρισμός της περιοχής γύρω από το Τείχος Δυμαίων και θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της παραλίας στην Καλόγρια.

Επίσης, την Κυριακή 5 Ιουνίου θα διοργανωθεί στις 10.00 το πρωί ανοικτή συζήτηση - ενημέρωση στο Κέντρο Πληροφόρησης Καλαβρύτων για το Εθνικό Πάρκο Χελμού - Βουραϊκού, ενώ θα ακολουθήσει φύτευση καλλωπιστικών φυτών, καθώς και εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Στην Ηλεία θα διοργανωθούν, επίσης, δύο δράσεις: η πρώτη αφορά στο Δάσος Φολόης. Θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και θα ακολουθήσει πεζοπορία 14 χιλιομέτρων μέσα στο δάσος, σε ειδικά χαραγμένη περιοχή.

Στις 11.30 το πρωί θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία, σε ειδικά χαραγμένη διαδρομή και σε απόσταση 22 χιλιομέτρων. Παράλληλα, προβλέπεται απελευθέρωση φασιανών και ορτυκιών, ενημέρωση για τα μανιτάρια της περιοχής και περίπατος με άλογα μέσα στο δάσος.

Η δεύτερη δράση έχει άξονα το δάσος Θινών Βαρθολομιού και θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, από το τουριστικό περίπτερο. Θα ακολουθήσει καθαρισμός των ακτών και των παραθαλάσσιων δασών της περιοχής.

Στον καθαρισμό θα συμμετέχουν η Διεύθυνση Δασών Ηλείας, τα Δασαρχεία Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών - Αναδασωτών (Σταθμός Βαρθολομιού) το «Χαμόγελο του Παιδιού» κ.ά.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα διοργανωθεί διήμερο σεμινάριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή, στις 5.00 το απόγευμα, και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Την Κυριακή, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, θα διοργανωθεί συζήτηση και ενημέρωση για την λίμνη Τριχωνίδα και παράλληλα θα γίνει καθαρισμός της παραλίας της λίμνης, στη Μυρτιά Θέρμου, από μαθητές της περιοχής, πολίτες και εκπροσώπους φορέων.