ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δράσεις της UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου)

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2016, 13:26 / Ανανεώθηκε 17 Μαρτίου 2016, 13:26
Δράσεις της UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου)
Facebook Twitter Whatsapp

Πολύπλευρες δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υδάτων στις 22 Μαρτίου από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολύπλευρες δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης περιβαλλοντικών πόρων, αειφορίας, ορθολογικής διαχείρισης ενέργειας, καθαρού νερού και κλιματικής αλλαγής, πραγματοποιεί η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υδάτων στις 22 Μαρτίου.

Φέτος ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας συμπίπτει με το πρώτο επίσημο έτος λειτουργίας του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα Κέντρο UNESCO Kατηγορίας ΙΙ που εγκρίθηκε από την 38η Γενική Διάσκεψη της UNESCO με βασική αποστολή του, τη συστηματική μελέτη, εκπαίδευση, κατάρτιση, μεταφορά τεχνογνωσίας  και δια βίου μάθηση, στο γνωστικό αντικείμενο της ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO υποστηρίζει το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σχεδιάζει δράσεις και συνέργειες που θα προάγουν τη συνεργασία μεταξύ χωρών, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη διακρατικών και διεθνών συμφωνιών σε θέματα διαχείρισης υδάτων.