ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΗΠΑ- Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα»: δενδροφυτεύσεις σε Ελλάδα, Κύπρο

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2010, 12:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ- Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα»: δενδροφυτεύσεις σε Ελλάδα, Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Το εθελοντικό έργο, που επιτελούν επί δεκαέξι χρόνια τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου στα απομακρυσμένα, ακριτικά και μικρά νησιά του Αιγαίου, στηρίζει η ελληνοαμερικανική οργάνωση «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα».

Το εθελοντικό έργο, που επιτελούν επί δεκαέξι χρόνια τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου στα απομακρυσμένα, ακριτικά και μικρά νησιά του Αιγαίου, στηρίζει η ελληνοαμερικανική οργάνωση «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης εκπροσώπων της «Ομάδας Αιγαίου» στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να ενημερώσουν την ομογένεια για το έργο τους, το Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα» αποφάσισε να προσφέρει, σε πρώτη φάση, 10.000 δολάρια, ως κίνητρο για κάθε δενδροφύτευση 4.000 δένδρων στα νησιά που επισκέπτεται η Ομάδα Αιγαίου και έχουν σχετική ανάγκη.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση του προέδρου του Ιδρύματος, Θεόδωρου Σπυρόπουλου, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Γεώργιο Τσιούλια. Ο Ελληνοαμερικανικός Σύλλογος Ιατρών Νέας Υόρκης συμμετείχε εφέτος στο Διάπλου Αιγαίου, που κάνει κάθε χρόνο η Ομάδα Αιγαίου σε εθελοντική βάση. Μέσα από την αυτοδιάθεση των μελών και υποστηρικτών της Ομάδας προσφέρεται ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους των νησιών, αλλά και ευρύτερα ανθρωπιστική, περιβαλλοντολογική και πολιτιστική αρωγή στα νησιά του Αιγαίου.

«Όπως μας ενημέρωσαν ο κ. Τσιούλιας και ο ομογενής επιχειρηματίας Σταύρος Βουγιουκλάκης που υποστηρίζει την ομάδα, στις προθέσεις τους είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης που έχουν τα νησιά αυτά», επισημαίνει ο κ. Σπυρόπουλος. Και συνεχίζει: «Το κόστος των δενδροφυτεύσεων είναι ελάχιστο, καθώς τα δένδρα παρέχονται δωρεάν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η σχετική εργασία στηρίζεται σε εθελοντές. Κατά αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο ποσό παραμένει στη διάθεση του εκάστοτε Δήμου για έργα υποδομής».

Στο μεταξύ, η ομογενειακή οργάνωση του Συμβουλίου Ελληνο-Αμερικανίδων Γυναικών (HAWC) προσέφερε στο Ίδρυμα δωρεά, ύψους 17.000 δολαρίων. Η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Ευαγγελία Γουλέτα, πρόεδρος της Skyline Equities Realty, με έδρα το Μαϊάμι, δήλωσε σχετικά: «Η υποστήριξη της Ελλάδας και του περιβάλλοντος είναι δύο από τις πρώτιστες προτεραιότητες του HAWC και αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής του. Είμαστε υπερήφανες για την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και πρόθυμες να «κάνουμε τη διαφορά», ως συνειδητοί πολίτες του κόσμου, προσφέροντας στην ευγενική αποστολή του Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα».

Η δράση της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα», επεκτείνεται και στην Κύπρο. Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τις Δημοτικές Αρχές της Κύπρου, για νέα φυτευτική περίοδο. Παράλληλα, ξεκινάει εκ νέου την επικοινωνία για συνεργασίες με τις τοπικές αρχές που προέκυψαν από τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, ώστε να προγραμματιστούν νέες δενδροφυτεύσεις.