ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκίνησε το «green party» στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2011, 16:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ξεκίνησε το «green party» στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp
Καθαρό νερό από ανακυκλωμένο νερό της βροχής, φυτεύσεις σε κήπους και μπαλκόνια που θα μειώνουν τη θερμοκρασία το καλοκαίρι, παρεμβάσεις σε κτίρια με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι κάποιες από τις οικολογικές παρεμβάσεις που θα «κονταροχτυπηθούν» τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο ενός «πράσινου διαγωνισμού» που διοργανώνει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Καθαρό νερό από ανακυκλωμένο νερό της βροχής, φυτεύσεις σε κήπους και μπαλκόνια που θα μειώνουν τη θερμοκρασία το καλοκαίρι, παρεμβάσεις σε κτίρια με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι κάποιες από τις οικολογικές παρεμβάσεις που θα «κονταροχτυπηθούν» τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο ενός «πράσινου διαγωνισμού» που διοργανώνει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός με την ονομασία «Green Party» ξεκίνησε σήμερα και μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουνίου κάτοικοι του κεντρικού δήμου της πόλης και όχι μόνο, θα κληθούν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες ενέργειες βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της πόλης.

Αναφέροντας περισσότερα παραδείγματα τέτοιων δράσεων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε για την ανακύκλωση, τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, την κομποστοποίηση, τη χρήση του ποδηλάτου και τις οποιεσδήποτε φυτοτεχνικές παρεμβάσεις.

«Ο διαγωνισμός είναι η αφορμή να δράσουμε όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη. Στόχος μας είναι η δημιουργία ευρύτερης οικολογικής κοινωνικής συνείδησης με διάρκεια και ορατά αποτελέσματα» είπε ο κ. Ζέρβας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συμμετοχές μπορούν να υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.greenparty2011.gr, και τηλεφωνικά στον αριθμό 2310 535280. Την Κυριακή 5 Ιουνίου, που είναι και η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, θα βραβευτούν με οικολογικά δώρα οι πιο ενδιαφέρουσες δράσεις από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, σε εκδήλωση που θα γίνει στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Η καλύτερη συμμετοχή θα βραβευτεί με μια αγριελιά, ενώ οι ενέργειες οικολογικής δράσης θα συνεχιστούν και μετά το τέλος του διαγωνισμού.