ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΙΕΝΕ: Ενεργειακές επενδύσεις 200 δισ. δολ. στη ΝΑ Ευρώπη

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 17:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΙΕΝΕ: Ενεργειακές επενδύσεις 200 δισ. δολ. στη ΝΑ Ευρώπη
Facebook Twitter Whatsapp
Επενδύσεις άνω των 200 δισ. δολαρίων στην ενέργεια στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναμένονται ως το 2020, σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης «South East Europe Energy Outlook», που παρουσιάστηκε χθες, στο Μουσείο Βορρέ, στην Παιανία.
Επενδύσεις άνω των 200 δισ. δολαρίων στην ενέργεια στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναμένονται ως το 2020, σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης «South East Europe Energy Outlook», που παρουσιάστηκε χθες, στο Μουσείο Βορρέ, στην Παιανία. Τη μερίδα του λέοντος (110 - 120 δισ.) σύμφωνα με τη μελέτη θα καλύψουν οι επενδύσεις στην ηλεκτρική ενέργεια (νέες μονάδες παραγωγής, δίκτυα, ανανεώσιμες πηγές, ορυχεία) καθώς οι πρόσθετες ανάγκες την επόμενη δεκαετία στην περιοχή εκτιμώνται σε 130 - 140 γιγαβάτ.

Η μελέτη «South East Europe Energy Outlook» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι προοπτικές για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα στο σύνολο των χωρών της περιοχής είναι θετικές για την επόμενη δεκαετία, ιδίως στις μεγάλες χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα).

  Πηγή: protothema.gr