ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ζάκυνθος: Κίνδυνος λειψυδρίας λόγω χρεών της ΔΕΗ

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2011, 11:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ζάκυνθος: Κίνδυνος λειψυδρίας λόγω χρεών της ΔΕΗ
Facebook Twitter Whatsapp
Τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του δήμου άρχισε από χθες η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, λόγω των συσσωρευμένων χρεών που αδυνατεί να εξοφλήσει η Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης και το φάσμα της λειψυδρίας πλανάται ξανά στο νησί, σε μια περίοδο που οι ανάγκες λόγω του τουρισμού έχουν αυξηθεί θεαματικά.
Τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του δήμου άρχισε από χθες η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, λόγω των συσσωρευμένων χρεών που αδυνατεί να εξοφλήσει η Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης και το φάσμα της λειψυδρίας πλανάται ξανά στο νησί, σε μια περίοδο που οι ανάγκες λόγω του τουρισμού έχουν αυξηθεί θεαματικά. Το πρόβλημα είναι αρκετά παλαιό και οι δημοτικές αρχές το αποδίδουν στις πρακτικές προηγούμενων διοικήσεων που άφηναν ανεξόφλητα τα τιμολόγια των δημόσιων οργανισμών, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα χρέη και σήμερα να καθίσταται αντικειμενικά δύσκολο να εξοφληθούν.

Από χθες βρίσκεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του δήμου που προσπαθεί να διακανονίσει το χρέος με τη ΔΕΗ που έχει φτάσει στα 2,2 εκ. ευρώ.

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με πηγές του Δήμου, έχει ζητήσει εφάπαξ το ποσό των 925.000 ευρώ και σε μηνιαία βάση άλλα 35.000 ευρώ, ωστόσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, προκειμένου το ποσό να είναι λιγότερο και να καταβάλλεται με πιο βραδείς ρυθμούς.

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του νησιού και εκφράζεται η ευχή να μην προκύψει τις επόμενες ημέρες και οι διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο τέλος.