ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Gazprom: Εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου στην Ολλανδία

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2011, 19:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Gazprom: Εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου στην Ολλανδία
Facebook Twitter Whatsapp
Όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες για την κατασκευή και λειτουργία της εγκατάστασης αποθήκευσης αερίου Bergermeer στην Ολλανδία διαθέτουν οι Gazprom Export και TAQA σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή τους.
Όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες για την κατασκευή και λειτουργία της εγκατάστασης αποθήκευσης αερίου Bergermeer στην Ολλανδία διαθέτουν οι Gazprom Export και TAQA σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή τους. Ειδικότερα, οι νόμιμες εγκρίσεις και άδειες υπογράφηκαν από τον Maxime Verhagen, Ολλανδό Υπουργό Οικονομικών, Γεωργίας και Καινοτομίας) και την Melanie Schultz van Haegen, Ολλανδό Υπουργό Υποδομών και Περιβάλλοντος, καθώς και από άλλες αρμόδιες αρχές της Ολλανδίας.

Η λειτουργία της εγκατάστασης Bergermeer για την αποθήκευση αερίου θα ξεκινήσει το 2013, ενώ οι εμπορικές λειτουργίες της εγκατάστασης θα ξεκινήσουν πλήρως το 2014. Η εν λόγω αποθηκευτική εγκατάσταση αναμένεται να διπλασιάσει τη συνολική αποθηκευτική ικανότητα της χώρας.

Η εγκατάσταση Bergermeer βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία για τον αγωγό αερίου Nord Stream, διευκολύνοντας τη συνεχή ροή των προμηθειών αερίου στους καταναλωτές της Βορειοδυτικής Ευρώπης. Εκτός από τις επιπλέον προμήθειες αερίου που θα εξασφαλίσουν την απαιτούμενη συμπίεση του αερίου στην εγκατάσταση και θα καταστήσουν δυνατές τις εμπορικές λειτουργίες, ο Όμιλος Gazprom θα κατέχει μερίδιο στην χωρητικότητα της αποθηκευτικής μονάδας, ενώ παράλληλα, θα συμμετάσχει στην τεχνική λειτουργία της εγκατάστασης. Η επιτυχής υλοποίηση του εν λόγω έργου θα συμβάλλει, ώστε η αποθηκευτική ικανότητα του Ομίλου Gazprom στην Ευρώπη να φτάσει τα 4,9 δισ. κ.μ. έως το 2015.

«Η αποθήκευση αερίου στο Bergermeer θα εγγυηθεί την ασφάλεια των προμηθειών της Gazprom στην Ευρώπη που πραγματοποιούνται μέσω των μακροπρόθεσμων συμβολαίων, καθώς και την ασφαλή από τεχνικής απόψεως λειτουργία του αγωγού Nord Stream», ανέφερε ο Vladimir Khandokhin, Υπεύθυνος του Τμήματος Logistics και Προμήθειας Αερίου της Gazprom Export LLC.

«Η συνεργασία με την Gazprom στο έργο ανάπτυξης της εγκατάστασης αποθήκευσης αερίου Bergermeer δεν είναι μόνο επωφελής ως προς τις κοινές μας προσδοκίες για ασφαλείς προμήθειες στη Βορειοδυτική Ευρώπη, αλλά δημιουργεί τα θεμέλια για την διερεύνηση περαιτέρω κοινών ευκαιριών», ανέφερε ο David Cook, Στέλεχος και Υπεύθυνος του τμήματος Πετρελαίου & Αερίου της εταιρείας Abu Dhabi National Energy Company PJSC (TAQA).
Πηγή: energypress.gr