ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εθελοντές καθαρίζουν τις ακτές του Αλίμου - Π. Φαλήρου

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2011, 13:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εθελοντές καθαρίζουν τις ακτές του Αλίμου - Π. Φαλήρου
Facebook Twitter Whatsapp
Την Κυριακή 29 Μαΐου το Δίκτυο Μεσόγειος SOS δίνει ραντεβού με εθελοντές στις ελεύθερες παραλίες του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου για τον καθαρισμό των ακτών.
Την Κυριακή 29 Μαΐου το Δίκτυο Μεσόγειος SOS δίνει ραντεβού με εθελοντές στις ελεύθερες παραλίες του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου για τον καθαρισμό των ακτών. Πρόκειται για μια από τις τελευταίες ενέργειες της εκστρατείας με σύνθημα «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2011», που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου, για τον καθαρισμό των ακτών και άλλων φυσικών περιοχών.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες εθελοντικές πρωτοβουλίες σε Ευρω-Μεσογειακό επίπεδο με στόχο όχι μόνο την προστασία και τον καθαρισμό των ακτών αλλά και την γενικότερη ενημέρωση των πολιτών.

Στην εθελοντική αυτή πρωτοβουλία συμμετέχουν μαθητές, τοπικοί φορείς, σύλλογοι, αλλά και μεμονωμένα άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μεσόγειος κατακλύζεται από 500 τόνους σκουπιδιών που προέρχονται από πλαστικά υλικά. Όσο για τις ελληνικές ακτές; Περίπου το 50% ρύπανσης είναι επίσης πλαστικά απορρίμματα.

πηγή: newsbomb.gr