ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

YΠΕΚΑ: Σχέδιο δράσης για τον Κηφισό

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2011, 12:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
YΠΕΚΑ: Σχέδιο δράσης για τον Κηφισό
Facebook Twitter Whatsapp
Συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την προστασία και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Κηφισού πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο ειδικός γραμματέας υδάτων του υπουργείου Ανδρέας Ανδρεαδάκης.
Συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την προστασία και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Κηφισού πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο ειδικός γραμματέας υδάτων του υπουργείου Ανδρέας Ανδρεαδάκης. Ο κ. Ανδρεαδάκης επισήμανε ότι το πρόβλημα του Κηφισού είναι πιο σύνθετο και από τον Ασωπό. «Το πρόβλημα του Κηφισού είναι διαχρονικό, διακομματικό, και διακυβερνητικό» δήλωσε.

Σκοπός, του σχεδίου δράσης του ΥΠΕΚΑ θα είναι, μεταξύ άλλων, και η απομάκρυνση των μπάζων στα κομμάτια του Κηφισού που δεν έχουν τηρηθεί οι διατάξεις του ΠΔ. «Στο πάνω κομμάτι υπάρχουν θεσμοθετημένες ζώνες, αλλά δεν μπόρεσαν να τηρηθούν οι διατάξεις» σημείωσε.

Mόνο την Πέμπτη, μαζεύτηκαν περισσότεροι από 150 τόνοι, ενώ το πρόγραμμα καθαρισμού συνεχίζεται.

Πολύ καλή αρχή, χαρακτήρισε τη δράση ο ειδικός γραμματέας ΥΠΕΚΑ, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να γίνουν πιο οργανωμένα.

«Ο Κηφισός αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην Αττική», ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Πηγή: skai.gr