ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κατακραυγή για την κακομεταχείριση ζωντανών βοοειδών στην Αυστραλία

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2011, 09:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατακραυγή για την κακομεταχείριση ζωντανών βοοειδών στην Αυστραλία
Facebook Twitter Whatsapp
Η αυστραλιανή κυβέρνηση πιέζεται να απαγορεύσει την εξαγωγή ζωντανών ζώων μετά τις φρικιαστικές σκηνές που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση και έδειχναν αυστραλιανές αγελάδες να βασανίζονται φρικτά σε σφαγεία της Ινδονησίας πριν σφαγιαστούν.
Η αυστραλιανή κυβέρνηση πιέζεται να απαγορεύσει την εξαγωγή ζωντανών ζώων μετά τις φρικιαστικές σκηνές που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση και έδειχναν αυστραλιανές αγελάδες να βασανίζονται φρικτά σε σφαγεία της Ινδονησίας πριν σφαγιαστούν. Οι σκηνές αυτές ξεσήκωσαν την κατακραυγή της κοινής γνώμης με αποτέλεσμα ο υπουργός Γεωργίας Τζο Λούντγουιγκ να απαγορεύσει την εξαγωγή ζωντανών αγελάδων σε έντεκα σφαγεία της Ινδονησίας όπου τραβήχτηκαν οι σχετικές εικόνες και να δώσει εντολή να διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες που επικρατούν σε άλλα 109 σφαγεία της Ινδονησίας οπού ενδέχεται να επεκταθεί η απαγόρευση.

Ο ανεξάρτητος ομογενής γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών, οι Πράσινοι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Άντριου Γουίλκι ζητούν να απαγορευτεί αμέσως η εξαγωγή βοοειδών στην Ινδονησία.

Ορισμένοι κτηνοτρόφοι, όπως και ο τοπικός δήμαρχος του Τσάρτες Τάγουενς του Κούινσλαντ, Μπεν Κάλκοτ, υποστηρίζουν ότι η εξαγωγή ζωντανών βοοειδών είναι υψίστης σημασίας για την εθνική οικονομία και δεν θα πρέπει να απαγορευτεί.

Και υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που υποστηρίζουν πως οι Αυστραλοί ενοχλήθηκαν-και σωστά- από την κακομεταχείριση των ζώων αλλά αδιαφορούν για τους ανθρώπους- αιτούντες άσυλο που φορτώνονται σαν ..βόδια στα σαπιοκάραβα και πνίγονται στους ωκεανούς ψάχνοντας για ένα καλύτερο αύριο.