ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρώτη «πράσινη» γειτονιά η Αγία Βαρβάρα

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2011, 16:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρώτη «πράσινη» γειτονιά η Αγία Βαρβάρα
Facebook Twitter Whatsapp
Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει να υλοποιείται το σχέδιο για την πρώτη πράσινη γειτονιά, στην Αγία Βαρβάρα, με στόχο να έχει μετατραπεί μέσα στο 2012 σε κοιτίδα μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.
Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει να υλοποιείται το σχέδιο για την πρώτη πράσινη γειτονιά, στην Αγία Βαρβάρα, με στόχο να έχει μετατραπεί μέσα στο 2012 σε κοιτίδα μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, τα έργα στην πρώτη από τις τέσσερις εργατικές πολυκατοικίες που έχουν επιλεγεί, πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί ως τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ οι παρεμβάσεις συνολικά στο οικοδομικό τετράγωνο αναμένεται να έχουν τελειώσει ως το τέλος του επόμενου έτους.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ και αναμένεται να καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από χορηγίες ελληνικών βιομηχανιών του κλάδου των δομικών υλικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα μάλιστα, ο αριθμός των «χορηγιών» από ελληνικές και ξένες εταιρείες δομικών υλικών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχουν πάνω από 5 προσφορές εταιρειών για την πλήρη «χορηγία» των συστημάτων εξωτερικής μόνωσης και στα τέσσερα κτίρια του τετραγώνου, όπου το κόστος για κάθε ένα είναι της τάξης των 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πράσινες γειτονιές εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ για τον μετασχηματισμό μεγάλης έκτασης τμημάτων του αστικού χώρου σε περιοχές μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.