ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην Κομοτηνή τα απορρίμματα της Σαμοθράκης

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2011, 19:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στην Κομοτηνή τα απορρίμματα της Σαμοθράκης
Facebook Twitter Whatsapp
Προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Σαμοθράκης στον ΧΥΤΑ Κομοτηνής θα υπογραφεί μεταξύ των δύο δήμων και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Ε., τον φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Σαμοθράκης στον ΧΥΤΑ Κομοτηνής θα υπογραφεί μεταξύ των δύο δήμων και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Ε., τον φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χανός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το αντίτιμο της σύμβασης είναι 75.000 ευρώ το εξάμηνο. Τα απορρίμματα θα μεταφέρονται με κοντέινερ, το οποίο θα παραχωρήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα θα επιβαρρύνουν τον δήμο Σαμοθράκης.

Τα απορρίματα θα μεταφέρονται στην Κομοτηνή, μέχρι να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Χανός επισήμανε ότι η Σαμοθράκη έχει τεράστιο πρόβλημα με τη διάθεση των απορριμμάτων, μετά και το κλείσιμο του νόμιμου ΧΑΔΑ, στα Θερμά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων στο νησί έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί δεύτερο κοντέινερ για τη μεταφορά.

    Παράλληλα, ο δήμος Σαμοθράκης συνεχίζει τις προσπάθειες για την κατασκευή ΧΥΤΥ στο νησί. Εχει αναθέσει την κατάρτιση προκαταρκτικών μελετών για την χωροθέτηση εκ νέου του ΧΥΤΥ, καθώς το Στυβερό, όπου σχεδιαζόταν αρχικά, έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura.

    Η σύμβαση έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Σαμοθράκης, ενώ αύριο θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.