ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Hμερίδα για το περιβάλλον στις 8 Ιουνίου

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2011, 13:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Hμερίδα για το περιβάλλον στις 8 Ιουνίου
Facebook Twitter Whatsapp
Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) διοργανώνει το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η ΕΥΑΘ Α.Ε.
Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) διοργανώνει το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η ΕΥΑΘ Α.Ε. Η ημερίδα με τίτλο «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και κοινωνική συμμετοχή» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ, αμφιθέατρο 3 (το κόκκινο κτίριο δίπλα από τη φοιτητική λέσχη) με έναρξη στις 9.30 π.μ.

Στην πρώτη ενότητα θα γίνουν εισηγήσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη βιοποικιλότητα, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και το «πρασίνισμα» του σχολείου, καθώς και την ψυχολογική ερμηνεία της συμπεριφοράς εντός των αστικών κέντρων. Θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη ενότητα, παρεμβάσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητών, φοιτητών, προβολές ταινιών μικρού μήκους και συζήτηση.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση ανακοινώσεων (πόστερ) και φωτογραφιών που αναδεικνύουν περιβαλλοντικά προβλήματα κι είναι αναρτημένες στον ευρύτερο χώρο της ημερίδας.Πηγή: econews.gr