ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ηράκλειο: Περονόσπορος κατέστρεψε αμπελώνες

Δημοσίευση 27 Αυγούστου 2011, 12:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ηράκλειο: Περονόσπορος κατέστρεψε αμπελώνες
Facebook Twitter Whatsapp
Τεράστια είναι η καταστροφή φέτος στα αμπέλια του νομού Ηρακλείου από τον περονόσπορο, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση.
Τεράστια είναι η καταστροφή φέτος στα αμπέλια του νομού Ηρακλείου από τον περονόσπορο, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση. Oι ζημιές στα σταφύλια ξεπερνούν το 80% των καλλιεργειών, και οι αγρότες είχαν να δουν τέτοια καταστροφή από τη δεκαετία του ’60, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ΕΑΣΗ υπό τον καθηγητή, Μανόλη Σταυρακάκη.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σταυρακάκης δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση, ούτως ώστε, μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την εκτίμηση των ζημιών από τον περονόσπορο, να μπορέσει να κάνει μία αντικειμενική και επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη στο πλαίσιο μιας πολιτικής αποζημίωσης των αμπελουργών.

Οι παραγωγοί ζητούν άμεσα αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ τονίζοντας ότι, η παραγωγή φέτος είναι πολύ μικρή και οι τιμές που πουλιούνται φέτος τα σταφύλια ιδιαιτέρα χαμηλές.
πηγή: Καθημερινή