ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θεσσαλονίκη: Eιδικό πρόγραμμα φροντίδας για τα αδέσποτα

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2011, 13:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη: Eιδικό πρόγραμμα φροντίδας για τα αδέσποτα
Facebook Twitter Whatsapp
Τη δημιουργία ενός δικτύου φιλόζωων πολιτών και οργανώσεων και τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για τα αδέσποτα ζώα της Θεσσαλονίκης και για τη δυνατότητα υιοθεσίας τους, προετοιμάζει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης.
Τη δημιουργία ενός δικτύου φιλόζωων πολιτών και οργανώσεων και τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για τα αδέσποτα ζώα της Θεσσαλονίκης και για τη δυνατότητα υιοθεσίας τους, προετοιμάζει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα το συνεργείο της αντιδημαρχίας πραγματοποιεί δεκάδες στειρώσεις ζώων, ενώ έχει ξεκινήσει και πρόγραμμα υιοθεσιών.

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα με τα αδέσποτα είχε διογκωθεί λόγω της ανυπαρξίας δομών και της απουσίας σχετικών δράσεων.

Περιοχές όπως η Ροτόντα, αλλά και η Άνω Πόλη και η Τούμπα, είχαν μετατραπεί σε γειτονιές όπου σύχναζαν αγέλες επιθετικών σκύλων.

«Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι ίσως το δεύτερο μεγαλύτερο της Θεσσαλονίκης μετά τα σκουπίδια», είχε δηλώσει λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου είχε ανακοινώσει την ανάληψη δράσεων στο θέμα αυτό, ενώ λίγο αργότερα, με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2011, η διοίκηση Μπουτάρη προχώρησε και στην επιβολή ενός συμβολικού τέλους για τα αδέσποτα ζώα, ύψους μόλις ενός ευρώ.Πηγή: econews.gr