ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επενδύσεις- ρεκόρ καταγράφηκαν στις «καθαρές» ενέργειες

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2011, 21:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επενδύσεις- ρεκόρ καταγράφηκαν στις «καθαρές» ενέργειες
Facebook Twitter Whatsapp
Οι παγκόσμιες επενδύσεις στον τομέα της "καθαρής" ενέργειας έφτασαν το 2010 στο επίπεδο-ρεκόρ των 243 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η πλειοψηφία των οποίων συγκεντρώνεται στις οκτώ πιο πλούσιες οικονομίες του πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.
Οι παγκόσμιες επενδύσεις στον τομέα της "καθαρής" ενέργειας έφτασαν το 2010 στο επίπεδο-ρεκόρ των 243 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η πλειοψηφία των οποίων συγκεντρώνεται στις οκτώ πιο πλούσιες οικονομίες του πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ. Κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ιδρύθηκαν περισσότερα από 50 εθνικά ταμεία, ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από 6.000 ταμεία, αναφέρει το πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη σε ένα νέο οδηγό του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ παρέχουν ήδη περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο προκειμένου να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσα από το Πράσινο Ταμείο.

Η Κάσι Φλιν, η επικεφαλής για τη συγγραφή αυτού του οδηγού, δήλωσε ότι οι παγκόσμιες επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια έχει φτάσει σε "ιστορικά" επίπεδα.

"Νομίζω ότι θα δούμε πολλά ακόμη ταμεία να δημιουργούνται μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διοχέτευση των πόρων" πρόσθεσε.