ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νεκρές 31 φάλαινες στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας

Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου 2011, 18:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νεκρές 31 φάλαινες στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας
Facebook Twitter Whatsapp
Τριάντα μία φάλαινες πιλότοι πέθαναν αφού ξεβράσθηκαν σε απομακρυσμένη ακτή της Νότιας Ζηλανδίας, ενώ απειλείται η ζωή άλλων 34 καθώς όπως δήλωσαν μέλη της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος είναι πολύ επικίνδυνο να προσπαθήσει κανείς να τις οδηγήσει και πάλι στα βαθιά νερά.
Τριάντα μία φάλαινες πιλότοι πέθαναν αφού ξεβράσθηκαν σε απομακρυσμένη ακτή της Νότιας Ζηλανδίας, ενώ απειλείται η ζωή άλλων 34 καθώς όπως δήλωσαν μέλη της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος είναι πολύ επικίνδυνο να προσπαθήσει κανείς να τις οδηγήσει και πάλι στα βαθιά νερά. Ορισμένες από τις φάλαινες ξεβράσθηκαν και πέθαναν στο Φέργουελ Σπιτ του Σάουθ Αϊλαντ, χθες και άλλες, ανάμεσά τους και νεαρές φάλαινες, παρασύρθηκαν στα ρηχά τη νύχτα.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, Τζον Μέισον, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι παγιδευμένες φάλαινες θα μπορέσουν να επιστρέψουν μόνες τους στα βαθιά νερά το απόγευμα με την παλίρροια.

Σύμφωνα με τον Μέισον, το σημείο στο οποίο έχουν παγιδευτεί οι φάλαινες δεν επιτρέπει την παρέμβαση των διασωστών.
"Είναι τόσο απομακρυσμένο και επικίνδυνο που οι διασώστες θα χρειαστεί να σώσουν τους εαυτούς τους και όχι τις φάλαινες", τόνισε ο Μέισον.πηγή: protothema.gr