ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνολικά 36 ανεμογεννήτριες εγκαθιστά καθημερινά η Κίνα

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2012, 15:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνολικά 36 ανεμογεννήτριες εγκαθιστά καθημερινά η Κίνα
Facebook Twitter Whatsapp
Το Τζιουγκουάν, μια μεγάλη πόλη στην περιφέρεια Γκανσού της Κίνας, διαθέτει πλέον 6 GW εγκατεστημένων αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή της, δηλαδή όσα διαθέτει ολόκληρη η Βρετανία.
Το Τζιουγκουάν, μια μεγάλη πόλη στην περιφέρεια Γκανσού της Κίνας, διαθέτει πλέον 6 GW εγκατεστημένων αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή της, δηλαδή όσα διαθέτει ολόκληρη η Βρετανία. Έως το 2015, η πόλη φιλοδοξεί να τριπλασιάσει την ποσότητα αυτή, ενώ με άξονα το 2020 σκοπεύει να φτάσει τα 40 GW.

Για τους λόγους αυτούς, το εντελώς άγνωστο στη Δύση Τζιουγκουάν θα πρέπει να θεωρείται στο εξής το αιολικό "κέντρο του κόσμου".
Η Κίνα γενικότερα εγκαθιστά κατά μέσο όρο 36 ανεμογεννήτριες κάθε μέρα.

Κάθε τρεις μέρες ωστόσο κατασκευάζεται και ένας λιγνιτικός σταθμός των 400 MW.
Οι τάσεις αυτές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος, που αν συμπεριλαμβανόταν στα οικονομικά στοιχεία, θα οδηγούσε σε μείωση της ετήσιας ανάπτυξης κατά το ήμισυ.

"Έως το 2030, πιστεύω ότι η Κίνα θα παίρνει την μισή της ενέργεια από τις ΑΠΕ και το Τζιουγκουάν θα είναι διάσημο στον κόσμο" τονίζει ο διευθυντής της τοπικής υπηρεσίας ανάπτυξης, Γου Σενγκζούε.


πηγή: energypress.gr