ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτογραφική «εξημέρωση» της άγριας φύσης

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2012, 19:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φωτογραφική «εξημέρωση» της άγριας φύσης
Facebook Twitter Whatsapp

Η άγρια φύση όλου του πλανήτη ξεπροβάλλει μέσα από τον φωτογραφικό φακό της έκθεσης «Wildlife photographer of the year», που παρουσιάζεται από σήμερα στον εκθεσιακό χώρο του Mall Athens.

Η άγρια φύση όλου του πλανήτη ξεπροβάλλει μέσα από τον φωτογραφικό φακό της έκθεσης «Wildlife photographer of the year», που παρουσιάζεται από σήμερα στον εκθεσιακό χώρο του Mall Athens.

Η διοργάνωση

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου προβάλει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δείγματα που έχουν ερευνηθεί από 300 επιστήμονες, δημιουργώντας εκθέσεις που απεικονίζουν τη γη, την ιστορία της και, πάνω από όλα, τη ζωή που εξαρτάται από αυτήν.

Το Μουσείο, σε συνεργασία με το BBC Wildlife Magazine, διοργάνωσε για 46η συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό, κατά τον οποίο επιλέχθηκαν οι καλύτερες φωτογραφίες για την άγρια φύση και τα ζώα, μέσα από 4.307 συμμετοχές επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων.

Οι 11 ελληνικές συμμετοχές δεν κατάφεραν να περάσουν τον σκόπελο του διαγωνισμού και να προβληθούν στην έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε πρώτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, αμέσως μετά στον Καναδά και τώρα επισκέπτεται την Αθήνα.

Πρωταρχικός σκοπός του καλλιτεχνικού - οικολογικού αυτού εγχειρήματος είναι η κατανόηση του φυσικού κόσμου, η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, αλλά και η ώθηση της νέας γενιάς καλλιτεχνών προς αυτά τα θέματα.

Η έκθεση

Συμβαδίζοντας με τη σύγχρονη τεχνολογία, η έκθεση παρουσιάζει 104 φωτογραφίες εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, σε ψηφιακή μορφή. Με τον κατάλληλο φωτισμό, τα έργα βραβευμένων επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων από όλο τον κόσμο, ζωντανεύουν με μοναδικές λήψεις τα πιο άγρια ζώα της γης, μαγευτικά υποβρύχια ταξίδια, εναλλαγές φυσικών τοπίων και δραματικές εικόνες απειλούμενων ειδών.

Ο επίλογος της έκθεσης γράφεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την προβολή των καλύτερων φωτογραφιών από τους διαγωνισμούς των προηγούμενων ετών.

Πληροφορίες

The Mall Athens (εκθεσιακός χώρος – 4ος όροφος), Ανδρέα Παπανδρέου 35 - Μαρούσι, τηλ.: 210 7280200, 210 6100493. Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουνίου - 31 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 10.00 - 21.00, Κυριακή: 10.00 - 20.00. Τιμές εισιτηρίου: 3,5 ευρώ, 1,5 ευρώ (παιδιά μέχρι 12 ετών).

Πηγή: naftemporiki.gr