ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θεσσαλονίκη: Aναπλάσεις σε πάρκα και νησίδες πρασίνου

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2012, 17:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη: Aναπλάσεις σε πάρκα και νησίδες πρασίνου
Facebook Twitter Whatsapp
Τέσσερα νέα πάρκα δημιουργούνται το 2012 σε κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης υλοποίησης του προγράμματος  «επετειακά πάρκα».
Τέσσερα νέα πάρκα δημιουργούνται το 2012 σε κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης υλοποίησης του προγράμματος  «επετειακά πάρκα». Ειδικότερα  το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε μελέτη για την εκτέλεση έργων αναπλάσεων σε πάρκα και νησίδες  πρασίνου «στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αειφορικής και βιώσιμης διαχείρισης αστικού περιβάλλοντος ΣΑΤΑ – ΤΠ» για το 2012.

Τα τέσσερα συγκεκριμένα έργα αποτελούν μέρος του σχεδιασμού για τη δημιουργία των «επετειακών πάρκων» σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και ο προϋπολογισμός της δαπάνης τους φτάνει τα 500.000 ευρώ, σημείωσε στην  εισήγησή του, ο  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πρόσθεσε ότι «η μελέτη αφορά, την ανάπλαση πάρκων, νησίδων και άλλων χώρων πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα την εγκατάσταση χλοοτάπητα, τις φυτεύσεις δένδρων, θάμνων και άλλων φυτών (εποχιακών, ετησίων και πολυετών), την εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου αυτόματου ποτίσματος καθώς και άλλων κατασκευών (κατασκευή σιντριβανιού, ηλεκτροφωτισμός, πλακοστρώσεις, δημιουργία διαδρόμων πεζών κλπ), που πρόκειται να γίνουν στα πλαίσια του έργου ανάπλασης των χώρων αυτών».

Πηγή: econews.gr