ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρισμός της παραλίας Παλαιού Φαλήρου από εθελοντές του Δικτύου «Μεσόγειος SOS»

Δημοσίευση 11 Μαΐου 2014, 16:21 / Ανανεώθηκε 11 Μαΐου 2014, 16:21
Καθαρισμός της παραλίας Παλαιού Φαλήρου από εθελοντές του Δικτύου «Μεσόγειος SOS»
Facebook Twitter Whatsapp

Τον κεντρικό καθαρισμό της φετινής εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Δίκτυο «Μεσόγειος SOS» στην παραλία Παλαιού Φαλήρου.

Τον κεντρικό καθαρισμό της φετινής εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Δίκτυο «Μεσόγειος SOS» στην παραλία Παλαιού Φαλήρου.

Δεκάδες εθελοντές του Δικτύου, εργαζόμενοι στο δήμο Παλαιού Φαλήρου και δημότες της Αττικής βρέθηκαν στην παραλία για να την απαλλάξουν από πλήθος απορριμμάτων.

Η σημερινή διοργάνωση είχε και συμβολικό χαρακτήρα διαμαρτυρίας ενάντια στο δρομολογούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τους αιγιαλούς. «Το νομοσχέδιο επιχειρεί να αποξενώσει τους πολίτες με το παράκτιο μέτωπο και να αλλάξει τη σχέση μας με τις ακτές και τη θάλασσα», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Επικοινωνίας του Δικτύου «Μεσόγειος SOS», Λουκία Καλαϊτζή.

«Σήμερα οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο. Δεν θέλουμε οι επόμενες γενιές να χρειάζονται άδεια ιδιωτών για να απολαύσουν τον αιγιαλό που είναι κοινή μας περιουσία», πρόσθεσε η ίδια.

Η φετινή εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του Δικτύου πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 εθελοντών. Η φετινή διοργάνωση έχει επικεντρωθεί στο πρόβλημα της χρήσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης. Στη διάρκεια των καθαρισμών οι εθελοντές θα συλλέγουν τις πλαστικές σακούλες από τις παραλίες και θα προχωρήσουν σε συστηματική καταγραφή τους, ώστε να συγκεντρωθούν πρωτογενή δεδομένα για το ρυπαντικό φορτίο των ακτών.