ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SOS από αστροναύτη για την κλιματική αλλαγή: Μόνο τη Γη έχουμε, κάντε κάτι (Βίντεο)

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 23 Δεκεμβρίου 2019, 18:34
Facebook Twitter Whatsapp

Έκκληση από το... διάστημα στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Να κάνουν κάτι για την κλιματική αλλαγή κάλεσε τους ηγέτες ο αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο, μιλώντας από το διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Μαδρίτη, έγινε ζωντανή σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Από εκεί, ο Παρμιτάνο ζήτησε από τους ηγέτες να βάλουν τέλος στον στρουθοκαμηλισμό στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα, να συνεργαστούμε», είπε ο Ιταλός αστροναύτης.

«Εμείς έχουμε το προνόμιο να βλέπουμε τον πλανήτη μας από το διάστημα. Είναι εκπληκτικά όμορφος, οι λέξεις δεν αρκούν να το περιγράψω. Βλέπουμε όμως και την τρομερή ευθραυστότητα του πλανήτη. Κάθε χρόνο είμαστε μάρτυρες των τρομακτικών και λυπηρών αλλαγών. Εχω δει με τα μάτια μου τις τρομακτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όταν βλέπω τις συνέπειες που έχουν οι τυφώνες, οι πλημμύρες, όταν βλέπω την καταστροφική ισχύ των δυνάμεων της φύσης, που κάθε χρόνο γίνονται πιο ισχυρές», συνέχισε ο αστροναύτης.

«Ο πλανήτης μας είναι μοναδικός, Δεν έχουμε άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή. Η Γη είναι το μόνο μέρος που μπορεί να μας δώσει ζωή. Πρέπει να κάνουμε κάτι», υπογράμμισε ακόμη ο Ιταλός αστροναύτης.