ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μυτιλήνη: Παρουσίαση νέων ευρημάτων ζώων

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2011, 16:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μυτιλήνη: Παρουσίαση νέων ευρημάτων ζώων
Facebook Twitter Whatsapp
«Νέα ευρήματα ζώων στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» ήταν το θέμα της διάλεξης της δρ. Γεωλόγου-Παλαιοντολόγου Κατερίνας Βασιλειάδου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
«Νέα ευρήματα ζώων στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» ήταν το θέμα της διάλεξης της δρ. Γεωλόγου-Παλαιοντολόγου Κατερίνας Βασιλειάδου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ευρήματα μικροθηλαστικών που ζούσαν πριν από περίπου 19 εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή της λίμνης στη βορειοδυτική Λέσβο. Μικροσκοπικά απολιθωμένα απομεινάρια από σαλιγκάρια και ψάρια, τρομακτικούς αλιγάτορες, χάμστερ, τυφλοπόντικες και εντομοφάγα θηλαστικά που ζούσαν γύρω από τη λίμνη, μυωξούς που κατασκεύαζαν τις φωλιές τους επάνω στα δέντρα και νυχτερίδες που πετούσαν στο νυχτερινό ουρανό του υποτροπικού δάσους, που έσφυζε από ζωή πριν τις καταστροφικές εκρήξεις του ηφαιστείου της Βατούσας, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι συμμετέχοντες για την παρατήρηση των νέων ευρημάτων με στερεοσκόπια που έδιναν τη δυνατότητα για πλήρη παρατήρηση των δοντιών και των χαρακτηριστικών των οστών των ζώων.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, η εκδήλωση (διάλεξη και παρουσίαση) των νέων ευρημάτων ζώων στο Απολιθωμένο Δάσος θα επαναληφθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα.