current views are: 3

13 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση05:05

Σαλάτα με λιαστές τομάτες και ψητές πιπεριές

Ψήσε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδοτις πιπεριές, μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να ξεκολλά το φλούδι τους. Μόλις κρυώσουν, ξεφλούδισέ τις και κόψ’ τις σε μακρόστενες λωρίδες.

Δημοσίευση 05:05’
αρθρο-newpost

Ψήσε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδοτις πιπεριές, μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να ξεκολλά το φλούδι τους. Μόλις κρυώσουν, ξεφλούδισέ τις και κόψ’ τις σε μακρόστενες λωρίδες.

Υλικά

  • 4 ψημένες πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 μοτσαρέλα baffalo
  • 5 κουταλιές dressing 1000 islands
  • 1 μαρούλι
  • 150 γρ. λιαστές τομάτες
  • 100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • Λίγο balsamico σιρόπι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήσε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδοτις πιπεριές, μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να ξεκολλά το φλούδι τους. Μόλις κρυώσουν, ξεφλούδισέ τις και κόψ’ τις σε μακρόστενες λωρίδες.

Επίσης: κόψε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους, τις λιαστές τομάτες σε λεπτές λωρίδες και το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια.

Βάλε το μαρούλι σαν βάση στη σαλατιέρα, πρόσθεσε τη λιαστή τομάτα, τις πιπεριές, τη μοτσαρέλα και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο
 Από πάνω ρίξε το dressing 1000 islands και ανακάτεψε απαλά.

Αλατοπιπέρωσε όσο πιστεύεις ότι χρειάζεται, γαρνίρισε με φλούδες παρμεζάνα και σιρόπι balsamico, και σέρβιρε.


σχετικα αρθρα