Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ριζότο με 4 τυριά

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2010, 07:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ριζότο με 4 τυριά
Facebook Twitter Whatsapp

Ριζότο με 4 τυριά

Υλικά:

60 γραμμάρια τυρί fontina κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • 60 γραμμάρια τυρί Emmenthal κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • 60 γραμμάρια τυρί Gorgonzola κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • 2/3 της κούπας τυρί Παρμεζάνα τριμμένη

  • 6 ¼ κούπες ζωμό λαχανικών

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 κούπας ρύζι για ριζότο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ζωμό. Σε ένα σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν με βούτυρο όλοι οι κόκκοι. Προσθέτουμε μία μικρή ποσότητα ζωμού και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Σταδιακά προσθέτουμε όλο το ζωμό, σε μικρές ποσότητες κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αυτό θα μας πάρει περίπου 18-20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το ριζότο να “ξεκουραστεί” για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα τυριά. Μόλις λειώσουν τα τυριά αφαιρούμε από το μάτι, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.