Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

 Αpplepie

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2010, 10:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
 Αpplepie
Facebook Twitter Whatsapp

 Αpplepie

Υλικά:

1 ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ.

Για τη γέμιση:

5-6 μήλα

1 κούπα ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κ.σ. κανέλλα

Για τη ζύμη

5 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

3 βανίλιες

1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε το ταψί.

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.

    Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.

    Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

    Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψι με τα μήλα.

    Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.

Tip:

Μην αφήσετε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατί θα καραμελώσουν και δεν θα απλωθούν εύκολα πάνω στα μήλα.