Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τάρτα μπριάμ με φέτα και γιαούρτι

Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2011, 05:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τάρτα μπριάμ με φέτα και γιαούρτι
Facebook Twitter Whatsapp

Τάρτα μπριάμ με φέτα και γιαούρτι

Υλικά (για 6 άτομα)

1 χωριάτικο φύλλο ή 5 φύλλα κρούστας* ή 1 φύλλο σφολιάτας**
περίπου 1½ φλιτζ. τσαγιού μπριάμ
1½ φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
ή μείγμα τυριών, όπως ανθότυρο και γραβιέρα
ή μανούρι με κασέρι ή ό,τι άλλο έχουμε διαθέσιμο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
ή μαυροκούκι (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα και ως μαυροσήσαμο)
1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
για την ταρτιέρα και το φύλλο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, ρίχνουμε τα τυριά, το μπριάμ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα, στρώνουμε μέσα το χωριάτικο φύλλο, κόβουμε ό,τι περισσεύει απ' τα τοιχώματα, το αλείφουμε κι αυτό ελαφρώς με ελαιόλαδο, απλώνουμε μέσα τη γέμιση ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το φύλλο από κάτω ανασηκώνοντας την τάρτα με μια σπάτουλα και, αν χρειάζεται, συνεχίζουμε για λίγα λεπτά μόνο με την κάτω αντίσταση. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη συνοδεύουμε με αγγουροντομάτα και ελιές.