Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σπαγγετάδα με κρέμα κονιάκ και μανιτάρια

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2014, 09:01 / Ανανεώθηκε 5 Δεκεμβρίου 2014, 13:19
Σπαγγετάδα με κρέμα κονιάκ και μανιτάρια
Facebook Twitter Whatsapp

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα στο βούτυρο. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Υλικά 

  • 500 γρ.σπαγγέτι
  • 2 χούφτες χοντρό αλάτι

Για τη σάλτσα 

  • 100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα στο βούτυρο. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και κατεβάζουμε από το μάτι. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό

Πηγή: greekmasa