Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πεντανόστιμες πατάτες στο φούρνο

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 15:46 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2017, 16:59
Πεντανόστιμες πατάτες στο φούρνο
Facebook Twitter Whatsapp

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, αρκετό νερό για να τις καλύψει και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Υλικά 

  • 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα
  • αλάτι
  • ανάλατο βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • 10-12 φύλλα φασκόμηλου
  • δεντρολίβανο
  • θυμάρι
  • 2 κεφάλια σκόρδο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, αρκετό νερό για να τις καλύψει και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται σχέτικα εύκολα. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις γυρίζουμε για  8-10 λεπτά για να πάρουν χρώμα.

Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί. Τις κόβουμε στα δύο, κόβουμε εγκάρσια τα κεφάλια το σκόρδο* λίγο πάνω από τη μέση, λίγο παρα ακόμα φασκόμηλο, λίγο ακόμα δεντρολίβανο, θυμάρι και αλάτι.

Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει το χρώμα που μας αρέσει.  

* Το ψημένο σκόρδο γίνεται σαν κρέμα και είναι πολύ νόστιμο επάνω σε ψωμί με χοντράλατο.