Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μύδια αχνιστά με μυρωδικά και μουστάρδα

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2017, 13:15 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2017, 14:28
Μύδια αχνιστά με μυρωδικά και μουστάρδα
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα ορεκτικό που μοσχοβολάει θάλασσα. Με ουζάκι, μπυρίτσα ή κρασάκι θα σας ανοίξει την όρεξη και θα σας ταξιδέψει στο καλοκαιράκι.

Υλικά 

 

  • 25 – 30 μύδια, καθαρισμένα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού (150 ml) λευκό ξηρό κρασί ή μηλίτη αν θέλουμε
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 ματσάκι μυρωδικών (μπουκέ γκαρνί), δεμένο με σπάγκο ή τυλιγμένο σε ένα κομάτι τουλπάνι (π.χ. μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, δαφνόφυλλο)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • 3 – 4 φυλλαράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρω μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου, το μπουκέ γκαρνί, ανακατεύω και ρίχνω τα μύδια.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω τη μουστάρδα με το κρασί και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω καλά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνω τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

Όταν ξεσκεπάσω το σκεύος, ελέγχω αν τυχόν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει και τα απομακρύνω.Προσθέτω το λεμόνι και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πασπαλίζω με την πάπρικα.

dinanikolaou.gr