current views are: 1

30 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση14:12

Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου, ντομάτας, κάππαρης

Γρήγορο, απλό και πεντανόστιμο πιάτο

Δημοσίευση 14:12’
αρθρο-newpost

Γρήγορο, απλό και πεντανόστιμο πιάτο

Υλικά συνταγής

500 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, λιγκουίνι)
1 κονσέρβα τόνος σε λάδι
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλικομμένο
1 πιπεριά, ό,τι χρώμα θέλετε, καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
4 φρέσκες, ώριμες ντομάτες ή 400 γρ. ντοματάκι με κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κονσέρβα
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη (ξεπλυμένη με νερό, να φύγει το πολύ αλάτι)
 
Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.

Μόλις σοταριστούν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, ρίχνετε τις φρέσκες ντομάτες ή τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε προαιρετικά το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Μόλις η σάλτσα δέσει, ρίχνετε τον τόνο, τον κομματιάζετε με ένα πιρούνι και ανακατεύετε. Προσθέτετε και την κάππαρη, αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τόνου και σερβίρετε. Πασπαλίζετε, αν θέλετε, με φρέσκο μυρωδικό, ψιλοκομμένο

Δείτε ακόμη: Γρήγορη ομελέτα με τυρί του τοστ


σχετικα αρθρα