current views are: 2

24 Απριλίου 2019
Δημοσίευση10:36

Νηστίσιμο: Μανιτάρια τηγανητά

Πανεύκολη συνταγή για μανιτάρια στο τηγάνι με κρεμμύδια και κρασί.

Δημοσίευση 10:36’
αρθρο-newpost

Πανεύκολη συνταγή για μανιτάρια στο τηγάνι με κρεμμύδια και κρασί.

Υλικά συνταγής

500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες (χωρίς τα πράσινο φύτρο τους)
3 κουταλιές μαϊντανός φρέσκος ή θυμάρι ψιλοκομμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο (όσοι επιθυμούν κάνουν μείξη με φρέσκο βούτυρο)
250 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε τα μανιτάρια σε ισομεγέθη κομμάτια (προαιρετικά, αν είναι πολύ μεγάλα). Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι (με το βούτυρο, αν χρησιμοποιήσετε) και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4′-5′ ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτετε κατόπιν τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 8′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του.

Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύετε μέχρις ότου να εξατμιστούν τα υγρά και μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Ρίχνετε το μαϊντανό ή το θυμάρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα