Σκορδόψωμο με γραβιέρα
Λαχταριστό ορεκτικό ή σνακ
Μερίδες: 4 Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
150 γρ. γραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
1 μπαγκέτα (λευκή ή μαύρη) μπαγιάτικη
1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε την μπαγκέτα στη μέση και ύστερα σε λοξές φέτες, χωρίς να φτάσετε όμως μέχρι κάτω (οι φέτες πρέπει να μείνουν ενωμένες στο κάτω μέρος).
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λιωμένο σκόρδο με το βούτυρο, λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα, και με ένα μαχαίρι αλείφετε το ψωμί στα σημεία που το κόψατε.
Πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα όλα τα ανοίγματα και τα κλείνετε να κολλήσουν. Τυλίγετε τα 2 κομμάτια μπαγκέτας σε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε το σκορδόψωμο ζεστό στο τραπέζι, μαζί με σαλάτα ή άλλα ορεκτικά.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Αναντικατάστατος ο καλός ύπνος: Μακροζωία, μειωμένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων και όχι μόνο
- Κίεβο: Η πρόταση του Πούτιν για «ουδέτερη ζώνη» είναι σαφής ένδειξη ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί
- Eurovision 2024: Ανακοινώθηκαν όλα τα τραγούδια των χωρών που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση – Ακούστε τα ένα-ένα
- Τύρναβος: Απίστευτες ατάκες σε ρεπόρτερ της ΕΡΤ στο «Μπουρανί» – «Χρόνια πολλά και χαρά στα σκέλια σου – καλά γ.. να έχεις φέτος»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr