Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ένα παιχνιδιάρικο πιάτο-σάντουιτς με τας κεμπάπ και τυρί!

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2018, 09:43 / Ανανεώθηκε 10 Ιανουαρίου 2018, 09:05
Ένα παιχνιδιάρικο πιάτο-σάντουιτς με τας κεμπάπ και τυρί!
Facebook Twitter Whatsapp

 Στα συν αυτού του πιάτου είναι ότι σερβίροντας το τας κεμπάπ με την πλούσια σάλτσα ντομάτας μέσα στο ψωμάκι, η αγαπημένη μας “βούτα” γίνεται από μόνη της.

Υλικά

 

 

  • 8 στρογγυλά ψωμάκια ατομικά (κατά προτίμηση από χωριάτικο σταρένιο αλεύρι)
  • 1½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κύβους 3εκ.
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1½ φλιτζάνι ντομάτες φρέσκες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα προσθέτετε το κρέας. Αφήνετε να πάρει λίγο χρώμα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζετε το κρέας για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του, η οποία δεν πρέπει να είναι αραιή αλλά δεμένη καλά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε τους κύβους του τυριού.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε ένα «καπάκι» από τα ψωμάκια περίπου 1,5εκ. πάχους. Αφαιρείτε την ψίχα από το κάτω μέρος του ψωμιού μέχρι να μείνει με πάχος 1,5εκ. περίπου στα πλάγια και στον πάτο. Μοιράζετε το κοκκινιστό κρέας με το τυρί στα ψωμάκια και τα σκεπάζετε με τα καπάκια.

Τυλίγετε το κάθε ψωμάκι σε λαδόκολλα και τα τοποθετείτε σε ταψί με το δίπλωμα της λαδόκολλας από κάτω.

athensmagazine.gr