Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ομελέτα φούρνου με φέτα και ντοματίνια

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2018, 19:31 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2018, 10:44
Ομελέτα φούρνου με φέτα και ντοματίνια
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ομελέτες φούρνου είναι μια νόστιμη και πρακτική λύση, όταν η παρέα είναι μεγάλη (και τα αυγά πολλά για να μπουν σε τηγάνι).

Υλικά συνταγής

  • 10 ντοματίνια πλυμένα, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250-300 γρ. φέτα
  • 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • όσο μαϊντανό ψιλοκομμένο θέλετε
  • 8-10 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρετε.

Βγάζετε το κρεμμύδι και την πιπεριά με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι τα ντοματάκια, μαραίνοντάς τα για 2-3', ανακατεύοντας διαρκώς.

Απλώνετε στο ταψάκι τα ντοματίνια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τη φέτα σε κομματάκια ή τρίμματα μοιράζοντας τη ομοιόμορφα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αυγά, αλατοπίπερο και το μαϊντανό. Περιχύνετε με το μείγμα το περιεχόμενο του ταψιού και αφήνετε να σταθεί λίγο. Ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο στους 180° - 200° C για 40'-45'.