current views are: 74

11 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:33

Εύκολα σνακ με σφολιάτα, ζαμπόν και τυρί

Πάναπλοι, λαχταριστοί «σαλίγκαροι»

Δημοσίευση 12:33’

Πάναπλοι, λαχταριστοί «σαλίγκαροι»

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο έτοιμη ή σπιτική σφολιάτα
  • έτοιμη ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 8 φέτες τυρί του τοστ
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • λίγη μουστάρδα
  • λίγη ρίγανη

 Εκτέλεση συνταγής

Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφετε με σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζετε με ρίγανη. Στρώνετε τις φέτες τυριού, βάζετε λίγη μουστάρδα στο κέντρο κάθε φέτας κι από πάνω τους στρώνετε τις φέτες του ζαμπόν.

Τυλίγετε το φύλλο σφολιάτας σε σφιχτό ρολό και διπλώνετε τις άκρες. Κόβετε με κοφτερό μαχαίρι το ρολό σε φέτες. 

Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τις φέτες μέσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20’-25’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα σφολιατάκια.

Συμβουλή Μπορείτε να βάλετε έξτρα δόση τυριού για ακόμη πιο πλούσια γεύση.

 


σχετικα αρθρα