Mississippi Mud Cake

Mississippi Mud Cake

Υλικά

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κούπες ζάχαρη ψιλή
  • 1 κούπα νερό (από την βρύση, μήν το ζεστάνετε) στην οποία έχουμε προσθέσει 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
  • 1/4 κούπα κακάο*               
  • 1 3/4 κούπες  αλεύρι 
  • 1/4 κουταλάκι baking powder
  • 2 αυγά, χτυπημένα ελαφρά με ένα πιρούνι
  • 1/3 κούπα whiskey (κατά προτίμηση bourbon whiskey, π.χ. Jack Daniels)

Εκτέλεση

* Εάν θέλετε το γλυκό να έχει την χαρακτηριστική γεύση της πολύ ‘πλούσιας’ σοκολάτας, προτιμήστε το κακάο το οποίο έχει επεξεργασθεί με βάση/alkali, π.χ. μάρκας Van Houten.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.  Απλώνουμε στον πάτο (αλλά όχι στα πλάγια) ενός τετράγωνου ταψιού (28cm x 28cm περίπου) χαρτί Sanitas Bake, .

Σε μπαίν-μαρί λειώνουμε την σοκολάτα και μετά προσθέτουμε το το βούτυρο σε κομματάκια για να λειώσει και αυτό μέσα στην σοκολάτα.

Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, 3-5 λεπτά.  Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον καφέ, και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή κουτάλα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και την baking powder. 

Προσθέτουμε στην λειωμένη σοκολάτα σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, μετα τα χτυπημένα αυγά, και στο τέλος το whiskey. 

Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε 30-35 λεπτά.  Να μήν στεγνώσει στον φούρνο - 'Οταν είναι έτοιμο το πάνω μέρος είναι τραγανιστό, αλλά από μέσα πρέπει να έχει ακόμα υγρασία.

Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά στο ταψί, και μετά αναποδογυρίζουμε  πάνω σε σχάρα.  Αφαιρούμε το χαρτί και αφήνομε να κρυώσει πριν το επαναφέρουμε μέσα στο ταψί. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Μπορούμε να κοσκινίσουμε λίγη άχνη ζάχαρή από πάνω εάν θέλουμε.

Πηγή: cooktherapy

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο