Κουρκουμπίνια σιροπάτα!

Κουρκουμπίνια σιροπάτα!

Υλικά

  • 750 γραμμάρια φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κούπας σησαμέλαιο

Για το σιρόπι

  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 2 λίτρα νερό
  • 200 γραμμάρια γλυκόζη
  • 25 ml χυμό λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 καρφάκια γαρίφαλο
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Κανέλα ή γαρίφαλο τριμμένο
  • Σουσάμι ή καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασία μας.
Αλείφουμε με το σησαμέλαιο ένα φύλλο κρούστα και το τοποθετούμε πάνω σε ένα άλλο που επίσης έχουμε λαδώσει.
Τυλίγουμε σε πολύ σφικτό ρολό τα δύο φύλα.
Σε ένα ταψί βάζουμε το αλεύρι και τοποθετούμε το ρολό. Καλύπτουμε με αλεύρι και τινάζουμε το περισσευούμενο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα κρούστας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι και το ζεσταίνουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια και τα αφήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουνε.

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, τα καρφάκια γαρίφαλου και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά.
Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τον αφρό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει.
Μόλις είναι έτοιμα τα κουρκουμπίνια τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι κρύο.
Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μία ώρα περίπου.
Σερβίρουμε τα κουρκουμπίνια με κανέλα ή τριμμένο γαρίφαλο και σουσάμι ή καρύδια

Πηγή: mageirikikaisintages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο