Ένα αλλιώτικο λαδερό: φασολάκια γιουβέτσι

Ένα αλλιώτικο λαδερό: φασολάκια γιουβέτσι

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελιδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 5 ντομάτες
  • 1 ποτήρι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε και βάζουμε τα φασολάκια σε γιουβέτσι που σκεπάζει (ή σε πυρέξ). Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες τα σκόρδα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αλατίζουμε το φαγητό μας κι ανακατεύουμε. Αραδιάζουμε τις ντομάτες σε ροδέλες κι από πάνω προσθέτουμε το πιπέρι, το λάδι και λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά για να πάρει χρώμα.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο